Az előző írásomat követően most egy lazább témával próbálom levezetni a feszültséget. (Az enyémet is.) Túl tömény az infó, és nem szeretném, ha megfeküdné a gyomrodat. Lassan, kíméletesen kell adagolni az eddig talán teljesen ismeretlen információkat, hogy befogadható legyen, mert lesz még nehezebben emészthető téma, amivel nekem se egyszerű foglalkoznom, és azt megfelelő formába rendezve átadnom.

Szóval, most inkább egy olyan elmélettel készülök lefoglalni kis időre a figyelmedet, ami a hétköznapi gyakorlatban hasznosítható, és mindenképp a javadra válik, ha elfogadod.

Ha spirituális beállítottságú vagy (egyebként mit keresnél az oldalamon?), akkor nem mondok neked újat azzal, hogy az ember hármas természetű lény: szellemi, lelki és fizikai. Különböző mértékben ugyan, de ezeken a szinteken éli életét minden ember. Minden egyes szint egy bizonyos frekvenciatartományban rezeg, amelyen belül az egyén személyes minőségétől függ, hogy azt milyen fokon (rezgésszámon) tudja működtetni. Mindegyik szint fokozata emelhető az adott tartományon belül, amely az ember kiteljesedését szolgálja. Az azonos szinten, hasonló fokozaton (egy hullámhosszon) működő emberek megértik egymást, míg a különbözőek nem tudnak jól kijönni egymással. Ez arra az esetre is igaz, ha az egyik idővel frekvencia sávot vált, és emiatt a régi cimbikkel már nem találja a közös hangot. Így szakadnak meg emberi kapcsolatok. Persze lehetőség van az újrahangolásra mindkét fél részéről, de ajánlatos mindig felfelé törekedni.

Tapasztalataim alapján mutatom be ezt a három szintet, kiegészítve az emberi kapcsolatok minőségével a különböző szinteken. Te felismered, hogy mikor, melyik szinten és milyen fokozaton leledzel éppen?

 

Fizikai szint

Ez a szint köti az embert az anyagi világhoz, itt éli mindennapjait, amikor dolgozik, vásárol, szórakozik, vagy felszínes társalgást végez. Mindezt az elme irányítása alatt műveli.

A vágy ezen a szinten alakul ki, és kapcsolódhat bármilyen fizikai dologhoz, mint pl. étel, ital, drog, szex, de lehet az egy csinos ruha, ékszer, cipő, egy autó, vagy éppen egy szép ház birtoklásának vágya is. Szintén ezen a szinten alakul ki az uralmi vágy, ami már egy jóval fajsúlyosabb eset. Az embereken való uralkodás vágya egészen a tébolyultságig vezethet, amint ezt a történelemben számos példa mutatja a gátlástalan, önkényes diktátorok személyében.

Bármilyen típusú vágy elérésének mérlegelésére az elmét kell uralni és irányítani annak függvényében, hogy az milyen hatást gyakorol az egyénre, vagy környezetére, azaz hasznos, vagy haszontalan dolog bármely szereplő számára.

Az elmét uralni és irányítani elég nehéz feladat, mert mindent megtesz, hogy a mély anyagi szinten tartsa az embert, mivel ott van jelentősége. A hatásvizsgálat sem könnyű, mert nehéz az elmét kizárva eldönteni, hogy amire nagyon vágyunk, az valóban mennyire hasznos a számunkra. Az elme ugyanis elképesztő leleményességgel bír mindent be-, ki- és megmagyarázni, hogy amire vágyik az ember, az miért jó neki. Esetenként képes komoly ideológiát is gyártani a vágyott dolog megszerzése mögé, hogy meggyőzze az egyént, mekkora hős, ha megteszi, de minimum hatalmas áldozatot hoz, és különben is megérdemli, hogy megkapja, mert jár neki!

Az elme által gyártott bravúros magyarázatokra akkor van szüksége az embernek, amikor a lelke mélyén nagyon jól tudja, hogy amit tesz, az nem helyes. Viszont a lelkiismeretet könnyebb elhallgattatni, mint az elmét, mert a lélek hangja nem erőszakos, ellentétben az elmével.

 

Az összes fizikai szintű vágy közül a testi vágy tudja leginkább az uralma alá vonni az embert, mivel ez olyan gyönyört tud nyújtani, amit az összes többi vágy kielégítése nem. Ezért képes az ember ezen vágy kiélésének a szükségszerűségét a leghatékonyabban megmagyarázni. Így tavasz tájékán még inkább érezheted a testi vágy éledezését, és ha nem vagy fából, akkor valószínűleg rád is hatással van a tavaszi bezsongás. Ami nem gond, csak a megfelelő mederben kell(ene) tartani.

Tavasszal, ahogy a növények virágba borulnak, a nők is nyitottabbá válnak új kapcsolatok alakítására, vagy a régi újraaktiválására. Szeretnék hatékonyan átélni a Vénusz-dombjuk felett repdeső pillangók bizsergető, mámoros érzését, amit az Adoniszuk kelt bennük. A nyíladozó virágokkal párhuzamosan ilyenkor a férfiaknál is többször áramlik a vér az agyból a gerincoszlop másik végébe, heves igényt gerjesztve a pillangóvadászatra. Az akció reakciót vált ki, ami ha kölcsönösen arányos mértékű és egymással szemközti irányú, akkor óriási energiák felszabadítására képes. Hát igen, "nőben a boldogság" és "minden férfi asszony nélkül fél ember csupán" (hogy klasszikust is idézzek). Szóval, hajrá!

Azonban a legtöbb párkapcsolat sajnos megmarad a fizikai szinten, és ezért nem tart sokáig. Ha a testi vágy kiélésénél nem tudnak többet nyújtani egymás számára a felek, a kezdetben tomboló őrjítő vágy elhamvadtával kiüresedik a kapcsolat. És amikor feltűnik egy másik vágykeltő préda, már máshol folytatódik a bezsongás. Évszaktól függetlenül.

 

 

Lelki szint

Ez a legszebb, de egyben a legsérülékenyebb része az embernek. Már aki rendelkezik lelki lágysággal, kifinomultsággal. Minden érzés ezen a szinten képződik, a legmélyebb szeretettől a legnagyobb gyűlöletig.

A hagyomány szerint a lélek helye a szív; a lágyszívű ember jóságos, míg a keményszívű rosszindulatú. A gyűlölet érzésének eluralkodása végül lelketlenséghez vezet.

Úgy tartja a mondás, hogy a szem a lélek tükre. Ha valakinek a szemébe nézel, láthatod a lelkének mélységét. A tisztán tükröződő, fényesen csillogó szem a lelki tisztaságot mutatja, míg a homályos, fénytelen szemű ember esetén jobb az óvatosság.

A figyelmedet kereső lágy tekintet megnyugtató, és kellemes érzés elmerülni a mélységében. Aki kerüli a tekinteted, zavart lelkű, nem őszinte hozzád, de az is előfordulhat, hogy egyszerűen csak gyenge, félénk lelkű. Ez utóbbi esetben ne próbálj mélyen a szemébe nézni, nehogy még inkább a frászt hozd rá; hagyj neki időt, míg megszokja a tekinteted. Azonban óvatosságra int, ha valaki keresve a tekinteted hosszan, mereven akar a szemedbe nézni. Ha nem ismered szándékait, akkor ne hagyd neki, kerüld el a tekintetét! Nem tudhatod, milyen képességekkel bír, és esetleg félelem rezgését keltve lehangolhatja lelkedet, ha engeded, hogy belemélyedjen a tekintetedbe. Ne kísérletezz idegennel!

 

A társas kapcsolatokban ezen a szinten kötődnek egymáshoz a lelki jóbarátok. Ők azok, akik "egy húron pendülnek", vagyis azonos lelki rezgésszámon működnek. Lehet ez a rezgésszám alacsonyabb vagy magasabb fokozaton, a lényeg, hogy hasonlóak, és ezért megértik egymást.

A párkapcsolatok esetén ezen a szinten alakulnak ki a szerelmek. Ha a testi vágyhoz hozzáadódik a lelki esszencia, az már komoly lehetőség egy hosszú távú párkapcsolat kialakulására. A másik iránt érzett kezdeti felfokozott testi vágy idővel mérséklődik, de ha az azonos lelki rezgésszint fennmarad, a kapcsolat alapjául a kölcsönös szeretet, tisztelet és megértés szolgál majd.

Persze még a lelki összhang sem garancia a holtomiglan-holtodiglan betartására, mert amikor a pár már inkább barátként tekint a társára, mint szerelmére, akkor a testi vágy kiélésének lehetősége esetleg másfelé irányítja a feleket, ami váláshoz vezethet. Itt szokott közbeszólni az elme a "de mi lesz a gyerekekkel?", vagy a "hogyan osztozunk a vagyonon?" tipikus kérdéseivel, csak hogy az anyagi szintre terelje a figyelmet. Ha a pár nem akar ezekkel a nyugtalanító kérdésekkel foglalkozni, a kapcsolat nyitottá alakulhat át, és a felek az időszakosan fennálló bizsergést máshol élik ki az otthon nyugalmának fenntartása érdekében.

Előfordulnak olyan példányok az emberek között, akik a szerelem érzésébe szerelmesek. És valóban nem kizárólag a testi vágy kiélése hajtja őket, inkább csak ragaszkodnak az eufóriát okozó testi-lelki együttlét kéjes gyönyöréhez. Ők azok, akik a szenvedély kihúnytával nem elégednek meg a szeretet érzésének fenntartásával, hanem újra és újra át akarják élni a gyönyör mámorát, mert temperamentumuk, szenvedélyük hajtja őket. Tipikus, hogy szerelemből házasodnak, de többször. Egyáltalán nem elítélendő, hisz csak az IGAZIT keresik, bár nem épp a megfelelő módon.

Tény, hogy a szenvedélymentes emberek élete sokkal nyugisabb, hisz nem hajtja őket a gyönyört kereső, forrongó vágy. Viszont éppen ezért nem tapasztalhatják meg az élet sava-borsát, a szenvedély által nyújtotta élet show-ját.

Aki életfogytiglani párkapcsolatra vágyik, az ne szenvedélyből házasodjon! A szerelmes szenvedély elgyengít, elvakít. Kéz megremeg, tekintet elhomályosul, és befellegzett a logikus gondolkodásnak. A varázs elillantával azonban a köd felszáll, a vérrel együtt visszatér az erő az előzőleg elhagyatott tagokba, és a kép kitisztul. Rendszerint ilyenkor döbben rá az ember, hogy mégse olyan tökéletes társ az a másik, mint ahogy az kezdetben tűnt. Pedig tökéletes társ, csak valaki más számára.

Az ember többször érezhet szerelmet az életében, elegendő hozzá a testi vágyai felkeltésére alkalmas alany, akivel még a lelki hullámhosszon is hasonlóan rezegnek egy darabig. De ez még nem az IGAZI!

 

 

Szellemi szint

Ez a legkülönlegesebb és a legkiváltságosabb szintje az embernek. Sajnos nem mindenki éli meg és használja ki ennek a rezgésszintnek az előnyeit, pedig az ezen a szinten való tartózkodást kellene a legaktívabban alkalmaznia az embernek.

Kizárólag a spirituális beállítottságú embereknek van lehetőségük több-kevesebb ideig ezen a szinten magas fokon létezni, mert ehhez eleve egy magasabb rezgésszint szükséges. Az anyagi világhoz közelebb álló, alacsony rezgésszámú embert csak az ösztönei kapcsolják valamelyest ehhez a szinthez. A spirituális ember is leginkább egyedül éli meg ezt a szintet, vagy ha sikerül rálelnie olyanra, akkor a hozzá közel azonos rezgésszintű emberek társaságában.

Ezen a szinten születnek a nem anyagi indíttatású gondolatok, az isteni sugallatok, ami az emberiség fejlődését szolgálják. Sok feltaláló, művész, vagy guru is ezen a szinten tartózkodott, amikor ihletet kapott.

A jelenések megélésére, az angyali kinyilatkoztatások befogadásához egyaránt szükséges a magasabb szellemi rezgésszint elérése, amelyre bármelyik spirituális érzékenységű ember alkalmassá válhat. Egy magasabb rezgésszintű entitással, mint egy szellemi vezető, vagy egy angyal, az ember nem képes sokáig azonosan magas szinten rezegni, ami viszont szükséges a megértéséhez. Amikor azt hallod, hogy valaki órákig trécselt egy angyallal, tudhatod, hogy hantázik.

A szellemi vezetők, vagy az angyalok, nem magyaráznak sokat; vagy megérti az ember a közlendőjüket, vagy nem. Előfordul, hogy valamilyen szimbólum, vagy rejtvény formájában közlik mondandójukat. Ha az alany nem érti meg a lényeget, az azt jelenti számukra, hogy még nem ért meg az információ befogadására, és nem erőltetik. A szellemi vezetők általában az egyénre vonatkozó, személyes üzeneteket adnak át, vagy tanácsolnak valamit. Míg az angyalok a minőségük és a hatalmasságuk szerint egyes csoportokra, népekre vonatkozó üzeneteket közvetítenek.

Az üzeneteik azért is rövidek, tömörek, mert jól tudják, hogy az anyagba zárt emberi szellem számára csupán néhány percet eltölteni azonos szinten egy tőle jóval magasabb rezgésszámú entitással nagyon kimerítő. Ezért alkalmazzák kommunikációra többnyire az álmok világát, vagy a féltudati állapotú révületet, ahol kevesebb szerepet kap az anyagi világhoz húzó elme.  Persze lehet és kell is fokozni a rezgésszintet, amely képesség fejleszthető. Léteznek olyan valódi látók, akiknek ez valamennyire sikerült, vagy születésüktől kezdve megadatott, de ilyen adottsággal nagyon kevesen rendelkeznek.

A szellemi rezgésszint fokozásához napi szinten kell foglalkozni szellemi magaslatú, spirituális témával. Ez az edzés. Ha sokat gyakorlod, idővel bármikor átkapcsolhatsz erre a szintre. Mindig akadnak majd olyan kérdéseid, amelyekre szeretnél válaszokat, és ha úgy döntenek, akkor meg is fogod kapni azokat. Lehet, hogy egy pillanatnyi látomás, egy élénk álom formájában, vagy ébredéskor visszahangzik utánad a válasz. Csak türelmesnek kell lenni. (És ezt pont én mondom…)

Ne vegye el a kedved, ha hívásodra nem jelenik meg egyetlen szellemi vezető, vagy angyal sem, mert ők határozzák meg, hogy kinek, mikor és hogyan mutatkoznak meg. Legalábbis a saját tapasztalatom alapján. Eddig még egyszer sem a hívásomra jelentek meg. Nem is hívtam, és fogalmam sincs, hogyan kellene hívnom őket. Általában a legváratlanabb időben, formában tűnnek fel és közlik üzeneteiket. Ez viszont a meglepetést követően mindig jó érzéssel tölt el.

 

Ezen a szinten alakulhatnak ki a legmélyebb és legbelsőségesebb emberi kapcsolatok azon emberek között, akik lelkileg és szellemileg is azonos hullámhosszon rezegnek. Természetesen ezt a kapcsolódást is különböző fokozatokon lehet megélni.

Nem véletlen, hogy a spiritualitással foglalkozó titkos társaságok nem vesznek fel bárkit a sorukba, és főleg nem avatnak be akárkit a belső körükbe. Azon alanynak, amely felvételt akar nyerni egy ilyen társaságba, több lelki és szellemi próbát kell kiállnia, hogy a vezetők minden kétséget kizáróan megbizonyosodjanak a tagságra jogosultságáról. Egyes szervezeteknél még az anyagi szint magas fokú elérése, a vagyonosság is alapfeltétel. Vannak szekták, ahol ezt az anyagi szintet a szexualitással pótolják. Vagy a kettőt ötvözik.

 

A párkapcsolatok terén, ha a testi és a lelki szint együtt rezgése mellé az azonos szellemi szint is társul, az a non plus ultra, amit méltán nevezhetnünk az "IGAZI"-nak is. Ilyen csak egyetlen egyszer valósulhat meg az életben. Már az nagy kiváltságnak számít, ha az egymásra talált pár közel azonos testi vággyal és lelkiséggel rendelkezik és hozzá még szellemileg is nagyjából egy hullámhosszon rezegnek, de hogy mindezt még a lehető legmagasabb szintre együtt emeljék, az már a csoda kategóriába sorolható. Sokan azért kételkednek a létezésében, mert ez a ritka kincs egy kivételes ajándék a Teremtőtől. Ilyen kiteljesedett kapcsolat Jézus és magdalai Mária szerelme. Van rá példa, tehát létezik. Biztos van rá több példa is…

 

 

Az ember azért kapta a fizikai testét, hogy kiélvezze az elméje által kiaknázható anyagi világ nyújtotta örömöket és a testi gyönyöröket. A lelke által kell megszűrnie, hogy minden tette jóindulatú és a többi emberre tekintettel legyen. A Teremtőtől örökölt, de sokak által elhanyagolt szellemi erő aktiválása és a lehető legnagyobb szintre emelése a legmagasabb rendű cél.

 

Tudom, hogy ha elértél egy bizonyos mértékű szellemi szintet, akkor már te sem éred be az alsóbb szinteken leledzéssel. Egyre feljebb és feljebb kívánkozol, mert felülről invitálnak. Minél magasabb szintre jutsz, annál jobban érzékeled a felsőbb hívó szavát, és egyre kevésbé érzed jól magad abban a környezetben, ahol hiányzik ez a rezgésszint. Ez a Teremtő Isten utáni vágyakozás, ami egyre jobban nő benned egészen addig, amíg eléred Őt és elmerülsz a Teljesség Szeretetében. Erről a katartikus érzésről kaphatsz egy demo verziót az IGAZI szenvedélyes szerelmi aktus alatt elérhető orgazmus mágikusan gyönyörteli élményével, amit fokozhatsz a csodával határos szintre.

 

Köszönöm a figyelmet!

2017. április 19.